e bannerespaEΤΠΑ728X90

Η Ομάδα

Η Ομάδα

Image

Η Σοφία Σαριπανίδου είναι διακεκριμένη Ποινικολόγος, επιφανές στέλεχος και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.                          

Γεννήθηκε στις 14-09-1966 στο Ντόρντμουντ της Γερμανίας, από την ηλικία των 3 ετών έζησε και μεγάλωσε στη Γενησέα της Ξάνθης. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ξάνθης και κατόπιν εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή. Από την  ηλικία των 16 ετών μέχρι και την αποφοίτησή της από τη Νομική Σχολή απασχολήθηκε σε διάφορες εργασίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα βιώματα και τις εμπειρίες από το πολυπολιτισμικό περιβάλλον της Θράκης, σμίλευσαν την προσωπικότητά της και το πάθος της για το επάγγελμα του δικηγόρου. Η υπεράσπιση του δικαίου και των ανθρώπων  είναι οι δυο αρχές που παραμένουν για κείνη πυξίδα, συντροφεύοντας την σ’ αυτήν πορεία ετών, στην αρένα της ποινικής δικηγορίας.                                   

Η επαγγελματική της πορεία και η παρουσία της σ’ όλα τα Δικαστήρια της Χώρας και ιδίως στα Εφετεία  Κακουργημάτων και στον Άρειο Πάγο μετρά  αισίως 28 έτη, με χιλιάδες υποθέσεις στο ενεργητικό της. Στο διάστημα αυτό ανέλαβε δεκάδες πολύκροτες υποθέσεις που  απασχόλησαν το Πανελλήνιο. Είναι σύζυγος του Αρχοντή Εξακοΐδη και μητέρα του Γιώργου Εξακοΐδη και ζει μόνιμα στην Κομοτηνή, όπου διατηρεί γραφείο από το 1994. Το έτος 2020 ίδρυσε τη Δικηγορική Εταιρεία «Σαριπανίδου-Ζερβανταρίδου και Συνεργάτες», η οποία επέκτεινε την παρουσία της σε όλη την επικράτεια,  με την καθημερινή λειτουργία ολοκαίνουργιων γραφείων στην πόλη της Θεσσαλονίκης (26Ης Οκτωβρίου 26, έναντι Δικαστικού Μεγάρου) και  στην Αθήνα (Στουρνάρη 39, Εξάρχεια, έναντι Μετσόβειου Πολυτεχνείου). Η έδρα της εταιρείας παραμένει στην Κομοτηνή σε νέο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο επί της οδού Κ.Παλαιολόγου 2α στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η ειλικρίνεια, η υπευθυνότητα, η εργατικότητα και το αποτέλεσμα συνιστούν τα συστατικά αυτής της  επιτυχημένης διαδρομής τριών δεκαετιών. Το μεράκι και το ακατάπαυστο πάθος που καταβάλει σε κάθε εκπροσώπηση εντολέα της, σαν είναι προσωπική της υπόθεση, είναι από τα χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν και τη χαρακτηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής της διαδρομής.

Image

Η δικηγόρος Αραμπατζή Φλάβια αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το έτος 2013 με το βαθμό «λίαν καλώς». Τον Οκτώβρη του 2013 επέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, Τομέας Δημοσίου Δίκαιου, Κατεύθυνση Διοικητικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, λαμβάνοντας τον αντίστοιχο τίτλο. Ως μισή Ιταλίδα, ομιλεί απταίστως σαν μητρική τα ιταλικά αλλά γνωρίζει σε άριστο επίπεδο και την αγγλική γλώσσα.

Από το έτος 2015 έχει διοριστεί Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Ροδόπης και έκτοτε ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα με αφοσίωση και συνέπεια. Είναι βασικό στέλεχος και εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας που ιδρύθηκε το 2019 και απαριθμεί πλέον τρία γραφεία με έδρα την Κομοτηνή και υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτήν την πορεία της μάχιμης δικηγορίας έχει χειριστεί πάρα πολλές υποθέσεις ποινικής φύσης, ιδίως ναρκωτικών και λαθρομεταναστών αλλά και πειθαρχικού δικαίου κρατουμένων. Στις επιτυχίες της μετρά περίπλοκες υποθέσεις που χειρίστηκε μαζί με την κ. Σαριπανίδου, όπου η αθώωση των κατηγορουμένων οδήγησε σε σημαντικού ύψους αποζημιώσεις των θυμάτων. Πέραν της ποινικής δικηγορίας χειρίζεται με εξαιρετικό ζήλο και επιτυχία υποθέσεις διοικητικής φύσης ενώπιον όλων των κρατικών αρχών, των Ανεξάρτητων Αρχών αλλά και των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας. Τη χαρακτηρίζει το παράστημα της και το μαχητικό της ταπεραμέντο.

Image

Η Ζεμπέκη Χρυσούλα είναι  Δικηγόρος εγγεγραμμένη στο Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης,  με έδρα την Κομοτηνή επί της οδού Κ. Παλαιολόγου αριθμός 2Α και καταγωγή από την Ορεστιάδα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, παρακολουθώντας κατά τη διάρκεια των σπουδών της πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια. Το Μάϊο του  2012 έως το  Σεπτέμβριο του  2013 πραγματοποίησε την άσκηση της, μέρος της οποίας έλαβε χώρα στο Ειρηνοδικείο Κομοτηνής. Το έτος 2014 διορίστηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Ροδόπης  και έκτοτε ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα με έδρα την Κομοτηνή. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Μαχόμενων Ποινικολόγων. Είναι γνώστης της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.                       

            Από το 2014 συνεργάζεται μαζί με την κ. Σαριπανίδου Σοφία. Αποτελεί βασικό μέλος και εταίρο στη Δικηγορική Εταιρεία που ήλθε ως μετεξέλιξη του γραφείου της κ. Σαριπανίδου, ένας πραγματικός στυλοβάτης και γνώστης του γραφείου. Έχει χειριστεί από κοινού με την κ. Σαριπανίδου αλλά και μεμονωμένα πλείστες υποθέσεις ποινικής και αστικής φύσης, ιδίως υποθέσεις λαθρομεταναστών και ναρκωτικών, ενώ ασχολείται ενεργά με υποθέσεις προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π αλλά και μέσω άλλων διαγωνιστικών διαδικασιών. Χαρακτηρίζεται από την εργατικότητα και την επιμέλεια.

Image

Ο κ. Χαμπίμπ Ουίλιαμ εντάχθηκε στο δυναμικό της Εταιρείας από το 2019 ενώ αποτελεί βασικό συνεργάτη της από το Μάρτιο του 2020, οπότε διορίστηκε Δικηγόρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στο Αρσάκειο Τοσίτσειο Θεσσαλονίκης, όπου αποφοίτησε με άριστα. Εισήχθη στη Νομική Σχολή Κομοτηνής το 2011 και έλαβε το πτυχίο του με το βαθμό Λίαν Καλώς. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών διπλωμάτων και ασκεί καθημερινά μάχιμη δικηγορία ανά την επικράτεια με ειδίκευση σε πολλούς τομείς του ποινικού δικαίου, του αστικού δικαίου (ενοχικό, οικογενειακό,μισθώσεις), του δικαίου προστασίας του καταναλωτή (εταιρείες ενέργειας, πάροχοι τηλεπικοινωνίας-ταχυμεταφορές).                                                                                                             Έχει χειριστεί με επιτυχία σημαντικές υποθέσεις ποινικής και πειθαρχικής ευθύνης ιατρών της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής, ποινικές υποθέσεις οικονομικής εγκληματικότητας (απάτη, πλαστογραφία, φορολογικά ποινικά αδικήματα) αλλά και αρκετές υποθέσεις παράνομης διακίνησης αλλοδαπών (ν.4251/2014).  Το 2021 από κοινού με την κ. Σοφία Σαριπανίδου χειρίστηκαν την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο με το διαδικτυακό (cyber) bullying που υφίστατο ένας πρωτοετής φοιτητής του ΕΚΠΑ, οδηγώντας όλους τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης και αναδεικνύοντας τις ειδικότερες μορφές που λαμβάνει το έγκλημα στη σημερινή τεχνολογικά προηγμένη περίοδο.

Ραντεβού

Προγραμματίστε την επικοινωνία μαζί μας


ΚΟΜΟΤΗΝΗ 25310 81231-32068
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 231 5539787
ΑΘΗΝΑ 212 1054804
Τηλέφωνα Επικοινωνίας

+30 693 231 0170
+30 694 972 0181

Διεύθυνση

Κ.Παλαιολόγου 2α ,4ος ΌΡΟΦΟΣ
69132 Κομοτηνή

Ωράριο Λειτουργίας
Δευ: 5:30 π.μ. – 9:00 μ.μ.
Τρί: 8:00 π.μ. – 3:00 μ.μ., 5:30–9:00 μ.μ.
Τετ: 8:00 π.μ. – 3:00 μ.μ., 5:00–9:30 μ.μ.
Πέμ: 5:30 π.μ. – 9:00 μ.μ.
Παρ: 8:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.
Σάβ: Κλειστά
Κυρ: Κλειστά